Filet z piersi kurczaka zapiekany z marchewką

 



Składniki: 

- 3 filety z piersi kurczaka 

- 1 duża marchewka 

- ok. 130g sera żółtego w kostce 

- 1/2 kostki zimnego masła 

- ok. 6 łyżek majonezu 

-przyprawa do kurczaka 


Sposób przygotowania:

1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się błonek. Następnie przekrawamy je na pół i lekko rozbijamy 

2. Blaszke do pieczenia wykładamy papierem i układamy na niej filety. 

3. Każdy z kotletów  posypujemy przyprawą do kurczaka i smarujemy łyżką majonezu 

4. Marchewkę i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

5. Na mięsie układamy warstwę marchewki, a następnie sera. 

6. Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio nad blaszką. 

7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra-dół) przez 40 min. 










Komentarze