Składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka
- 1 duża marchewka
- ok. 130g sera żółtego w kostce
- 1/2 kostki zimnego masła
- ok. 6 łyżek majonezu
-przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się błonek. Następnie przekrawamy je na pół i lekko rozbijamy
2. Blaszke do pieczenia wykładamy papierem i układamy na niej filety.
3. Każdy z kotletów posypujemy przyprawą do kurczaka i smarujemy łyżką majonezu
4. Marchewkę i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Na mięsie układamy warstwę marchewki, a następnie sera.
6. Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio nad blaszką.
7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra-dół) przez 40 min.
Komentarze
Prześlij komentarz