Składniki:
-4 pętka ulubionej kiełbasy wieprzowej (ok. 300g)
-1 cebula
-150g pieczarek
-700g passaty pomidorowej
-1 kulka mozzarelli
-250g dowolnego makaronu
-1 łyżeczka oregano
-sól i pieprz
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę kroimy w pół talarki i smażymy na rozgrzanym oleju, co jakiś czas mieszając, aż się zarumieni.
2. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do podsmażonej kiełbasy. Smażymy całość do momentu, gdy cebula będzie szklista.
3. Pieczarki myjemy/obieramy i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do reszty składników. Całość podsmażamy.
4. Zawartość patelni zalewamy passatą i zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną mozzarellę i przyprawy Dokładnie mieszamy.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
6. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do sosu i mieszamy. Gotowe
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz