Makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą

 



Składniki:

-4 pętka ulubionej kiełbasy wieprzowej (ok. 300g)

-1 cebula

-150g pieczarek

-700g passaty pomidorowej

-1 kulka mozzarelli 

-250g dowolnego makaronu

-1 łyżeczka oregano

-sól i pieprz

-olej do smażenia


Sposób przygotowania:

1. Kiełbasę kroimy w pół talarki i smażymy na rozgrzanym oleju, co jakiś czas mieszając, aż się zarumieni.

2. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do podsmażonej kiełbasy. Smażymy całość do momentu, gdy cebula będzie szklista.

3. Pieczarki myjemy/obieramy i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do reszty składników. Całość podsmażamy.

4. Zawartość patelni zalewamy passatą i zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną mozzarellę i przyprawy Dokładnie mieszamy. 

5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

6. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do sosu i mieszamy. Gotowe

Smacznego!











Komentarze