Zawijane mini pizze z ciasta francuskiego

 



Składniki:

-1 opakowanie ciasta francuskiego

-ok. 8 plastrów żółtego sera

-ok. 24 plasterków salami

-4-5 dużych pieczarek

Sos:

-3 łyżki łagodnego ketchupu

-3 łyżki majonezu

-1 łyżeczka czosnku granulowanego

-1 łyżeczka oregano


Sposób przygotowania:

1. Sos:

Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy

2. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przygotowanym sosem

3. Na połowie ciasta układamy plastry sera i salami

4. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Następnie układamy je na salami.

5. Ciasto zawijamy w dość ścisły rulon wzdłuż krótszego boku. Następnie kroimy go na około 2 cm plastry.

6. Mini pizzę układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* (grzałka góra-dół) przez 15-18 minut.










Smacznego!


Komentarze