Składniki:
-1 opakowanie ciasta francuskiego
-ok. 8 plastrów żółtego sera
-ok. 24 plasterków salami
-4-5 dużych pieczarek
Sos:
-3 łyżki łagodnego ketchupu
-3 łyżki majonezu
-1 łyżeczka czosnku granulowanego
-1 łyżeczka oregano
Sposób przygotowania:
1. Sos:
Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
2. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przygotowanym sosem
3. Na połowie ciasta układamy plastry sera i salami
4. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Następnie układamy je na salami.
5. Ciasto zawijamy w dość ścisły rulon wzdłuż krótszego boku. Następnie kroimy go na około 2 cm plastry.
6. Mini pizzę układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* (grzałka góra-dół) przez 15-18 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz