Składniki:
-mała kapusta pekińska
-puszka kukurydzy (285g po odsączeniu)
-3 filety z kurczaka (ok 850-900g)
-5 łyżeczek przyprawy kebab- gyros
-8-9 ogórków konserwowych
- 5 łyżek łagodnego ketchupu
- 8 łyżek majonezu
- 8 łyżek prażonej cebulki
-olej do smażenia
Sposób wykonania:
1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 15-20 minut.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka i smażymy, co jakiś czas mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
3. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
4. Kukurydzę odsączamy
5. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.
Ułożenie warstw w misce:
1. Poszatkowana kapusta
Komentarze
Prześlij komentarz