Warstwowa sałatka Hit imprezy

 



Składniki:

-mała kapusta pekińska

-puszka kukurydzy (285g po odsączeniu)

-3 filety z kurczaka (ok 850-900g)

-5 łyżeczek przyprawy kebab- gyros

-8-9 ogórków konserwowych

- 5 łyżek łagodnego ketchupu

- 8 łyżek majonezu

- 8 łyżek prażonej cebulki

-olej do smażenia



Sposób wykonania:

1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 15-20 minut.

2. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka i smażymy, co jakiś czas mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

3. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.

4. Kukurydzę odsączamy

5. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. 


Ułożenie warstw w misce:

                                                         

                                                             1. Poszatkowana kapusta



2. Ketchup


3. Kukurydza


4.Kurczak


5.Ogórki


6. Majonez


7. Prażona cebulka









Komentarze