Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
-1 cebula
- 330ml śmietanki 30%
-90g serka topionego ziołowego
-250g makaronu tagliatelle
-oliwa z oliwek do smażenia (około 3-4 łyżki)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem według upodobań.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy kurczaka. Smażymy, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię.
3. Kiedy cebula będzie zeszklona, a kurczak zarumieniony- wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy.
4. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do sosu. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy cały do sosu. Mieszamy dokładnie całość.
Gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz