Sałatka z zupek chińskich




Składniki:

-makaron z dwóch zupek chińskich (120-130g) + 1,5 szklanki wrzątku

-puszka groszku konserwowego

-puszka kukurydzy

-2 pomidory malinowe

-1 mała papryka czerwona

-4 ogórki konserwowe

-3 ogórki gruntowe

-3 łyżki majonezu

-1/2 łyżeczki soli

-1/3 łyżeczki pieprzu 


Sposób przygotowania:

1.Makaron kruszymy i umieszczamy w misce. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 7-8 minut pod przykryciem.

2. Ogórki gruntowe (obieramy ze skórki), konserwowe i paprykę kroimy w kostkę. 

3. Z pomidorów usuwamy miąższ i kroimy w kostkę.

4. Makaron odsączamy na sitku i umieszczamy w misce. Dodajemy pokrojone warzywa.

5. Groszek i kukurydzę odsączamy. Dodajemy do reszty składników. 

6. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy. 

Sałatkę najlepiej serwować schłodzoną. 

Smacznego!





Komentarze