Składniki:
-makaron z dwóch zupek chińskich (120-130g) + 1,5 szklanki wrzątku
-puszka groszku konserwowego
-puszka kukurydzy
-2 pomidory malinowe
-1 mała papryka czerwona
-4 ogórki konserwowe
-3 ogórki gruntowe
-3 łyżki majonezu
-1/2 łyżeczki soli
-1/3 łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
1.Makaron kruszymy i umieszczamy w misce. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 7-8 minut pod przykryciem.
2. Ogórki gruntowe (obieramy ze skórki), konserwowe i paprykę kroimy w kostkę.
3. Z pomidorów usuwamy miąższ i kroimy w kostkę.
4. Makaron odsączamy na sitku i umieszczamy w misce. Dodajemy pokrojone warzywa.
5. Groszek i kukurydzę odsączamy. Dodajemy do reszty składników.
6. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy.
Sałatkę najlepiej serwować schłodzoną.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz