Składniki:
-500g piersi z kurczaka
-200g drobnego makaronu (u mnie mini kolanka)
-1 ogórek szklarniowy
-pęczek koperku
-ok. 5-6 łyżek majonezu
- 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa
-olej do usmażenia kurczaka
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą do gyrosa, dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Ogórek obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i za pomocą łyżki pozbywamy się miąższu. Następnie kroimy w kostkę.
4. Koperek drobno siekamy
Kiedy makaron i kurczak przestygną łączymy ze sobą wszystkie składniki, tj. makaron, kurczak, ogórek, koperek i majonez. Dokładnie mieszamy i gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz