Składniki:
-1 opakowanie ciasta francuskiego (300g)
-500g pieczarek
-100g sera żółtego w kawałku
-1 jajko
-2 łyżeczki curry
- szczypta soli
-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Po tym czasie dodajemy curry i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do pieczarek, dokładnie mieszamy.
3. Ciasto francuskie dzielimy na równe kwadraciki o wymiarach 6cm x 6cm.
4. Na środek każdego kwadraciku nakładamy łyżeczkę farszu i wszystkie rogi ciasta sklejamy w jednym miejscu u góry, tworząc kształt kopertki.
5. Jajko rozkłócamy widelcem i smarujemy pędzelkiem każdą sakiewkę.
6. Pieczemy w 190 stopniach (grzałka góra- dół) przez około 15-20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz