Składniki:
-300g tartego żółtego sera
-3 jajka
-4 łyżki majonezu
-400-500g pieczarek
-2 duże piersi z kurczaka (ok. 500g)
-szczypta soli
-pół łyżeczki przyprawy do kurczaka
-pół łyżeczki słodkiej papryki
Przygotowanie:
W miseczce rozkłócamy jajka, dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy ser i mieszamy do połączenia składników. Przygotowaną mieszankę wykładamy na blachę od piekarnika. wyłożoną papierem do pieczenia. Ser pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, do zezłocenia (Grzałka góra-dół)
Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je na łyżce oleju do momentu aż odparuje z nich cała woda. Na koniec smażenia dodajemy szczyptę soli i mieszamy całość. Kiedy warstwa serowa będzie upieczona, wyjmujemy ją z piekarnika i studzimy. W międzyczasie piersi z kurczaka kroimy w plastry i cienko rozbijamy. Na przestudzonym serze układamy plastry kurczaka, oprószamy je solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką. Wykładamy warstwę pieczarek i zawijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Ponownie umieszczamy ją w piekarniku i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz