Błyskawiczne rogaliki z ciasta francuskiego

 



Banalne w przygotowaniu, nieziemsko pyszne rogaliki, które wykona dosłownie każdy. Idealne na wizytę niezapowiedzianych gości. Po prostu raj dla podniebienie, który każdy powinien sobie zafundować! ;)



Składniki:
-1 opakowanie ciasta francuskiego
-8 czekoladek Kinder lub Merci
-1 dojrzała gruszka
-odrobina mleka do posmarowania rogalików 


Przygotowanie:
1. Gruszkę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze podłużne kawałki.
2. Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty i układamy na nich czekoladki i kawałki gruszki (tak jak na zdjęciu). Do rogalików najlepiej użyć dojrzałej, miękkiej gruszki, ponieważ twarda mogłaby nie zmięknąć podczas pieczenia.
3. Pozostało już tylko zawinąć ciasto w kształt rogalików, posmarować każdy z osobna mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut do zarumienienia.






Rogaliki będą pięknie się prezentowały polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem.


Smacznego!

Komentarze

  1. Rogaliki pycha idealne do kawy łatwy i szybki sposób wykonania w sam raz dla zabieganych Polecam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz