Brokuły z sosem czosnkowym i migdałami

 




Składniki:
-1 brokuł (ok 450g) świeży lub mrożony
- 3 łyżki jogurtu greckiego
-1/3 kostki sera typu feta
- 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
-garść płatków migdałowych



Sposób wykonania:

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby zachował ładny zielony kolor i odstawiamy do odcieknięcia. W tym czasie na suchej i gorącej patelni prażymy migdały do ich lekkiego zarumienienia, ser kroimy w kostkę a jogurt grecki mieszamy z czosnkiem. Brokuł wykładamy na naczyniu, w którym będziemy go podawać, polewamy jogurtem czosnkowym, posypujemy serem i prażonymi migdałami.


Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz